A mellplasztikáról

Manapság rengeteg nő adja a fejét mellplasztikai műtétre. Mellplasztikánál három különböző beavatkozás lehet elkülöníteni egymástól. Van a mellfelvarrás a mellnagyobbítás és a mellkisebbítés. nem meglepő módon a legtöbben a mellnagyobbításra szoktak elmenni.

Mellplasztika

Mellnagyobbítás:

A beavatkozás során egy szilikon segítségével lehet a mell méretét megnövelni. Kétféle implantátumot lehet formájuk alapján egymástól megkülönböztetni, az egyik a kerek a másik a csepp formájú. Egy kerek formájú implantátum alapjának átmérőjéhez akár ötféle profilmagasság is tartozhat, míg a csepp formánál az implantátum szélessége, magassága, és kiemelkedésének mértéke külön-külön is állítható és megválasztható. Ennek köszönhetően a páciens kéréséhez, valamint testalkatához mérten a legalkalmasabb formájú és méretű implantátumot tudjuk használni. Ennek felmérése egyébként a műtétet megelőző viziten történik.

Mellkisebbítés:

A túlzottan nagy női mellek megfelelő méretre történő helyreállítása a lényeg. Sok nő esetében a hormonális vagy alkati változások miatt a mellek mérete testalkatukhoz képest zavaróan naggyá válhat. Ez a probléma gerincbántalmakhoz vezethet, illetve a mellek is megereszkedhetnek. Sőt, nagyom sok esetben a mell túlzott mérete és súlya miatt a melltartó pántja bevághat, mely elég kellemetlen érzést okozhat viselőjének. Ennek elkerülése érdekében lehet célszerű valakinek mellkisebbítésre adnia a fejét.

Mellfelvarrás:

A lógó női melleket állítják helyre ezen beavatkozás során. A nők testsúlyának változásából eredendően, illetve szoptatás hatására a mellek képesek megereszkedni. Ez a probléma elég kellemetlené válhat egy kis idő elteltével. Ez ilyen beavatkozás erre tud adni egy nagyon jó megoldást. Így akár asszimmetriák is tökéletesen orvosolhatóak tudnak lenni.

a

Vélemény, hozzászólás?